13 feb.

Zarea Brut Nature

    Zvapaiata la deschidere, am reusit performanta sa dau si pe jos cateva picaturi, desi am racit-o in pozitie orizontala 24 de ore. Perlatia e modesta, cu prea multe bule mari care fug cu viteza spre oglinda lichidului si cam putine trenulete de bule mici. Nasul in schimb e bun, cu note de patiserie, biscuiti, unele fructe romanesti in plan secundar: mere, pere. In gura e foarte spumos, are gust de vlastari verzi de vita-de-vie, acrisor, reconfortant. Nu-mi amintesc sa fi vazut la noi in ultimii ani alt spumant Brut Nature, asa ca am sacrificat 40 de lei la Metro. Mai e un aspect remarcabil, semnalat recent de un cunoscut critic de vin din Romania: vinul nu are niciun defect, e bine facut, n-am obiectii. Nu trebuie trecut cu vederea faptul ca in general vinurile de la raft nu mai au defecte majore, e important ca acest segment s-a “spalat” destul de repede. Imi place sa cred ca am avut si eu o contributie, cat de mica ar fi ea. Revenind la Zarea, salut inca o data lipsa adaosului de zahar, claritatea si de ce nu calitatea. Este o editie aniversara, 100 de ani de existenta pe piata a acestui brand. Vinul este facut prin metoda traditionala, pastrat in sticle 14 luni, dupa care incepe operatiunea de invartire cate o optime de cerc in fiecare zi. Forma sticlei si eticheta termo-sensibila sunt alte doua lucruri interesante – la 6-8 grade o parte se coloreaza in albastru, semn ca temperatura este optima pentru consum. 84 de puncte. 
    Eram curios din ce soi de struguri e facuta, dar, ca de obicei, nu raspunde nimeni la email-uri.

3 thoughts on “Zarea Brut Nature

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *