05 ian.

Top vinuri 2016

    Anul care s-a terminat a cuprins atat de multe evenimente cu vinuri, incat de prea multe ori am pierdut sirul, am renuntat in a mai inregistra in legendarul tabel tot ce am degustat. Drept pentru care, in 2017 voi bifa doar vinurile peste un anumit plafon calitativ, pe care inca nu l-am stabilit, insa, dupa un studiu statistic al ultimilor 5 ani, il banuiesc in jurul valorilor de 86-87 de puncte.

top-vinuri-romanesti-2017

    Cu toate acestea, exista cateva vinuri pe care le-am remarcat, dar si marcat in tabel. Pe partea de rosii avem un top cu doua vinuri de 92p, in care Davino e inconjurat de Ferdi, Rezerva 2012 si Cuvee Paul 2013, urmate de DCR 12-13, Legend FN si Monogram 13, toate peste 87 de puncte. Lista continua cu Lacerta IX 13, Wild Carpathia, Pitigaia, CS Oprisor eticheta roscata 13, Anastasia CS+FN si un surprinzator Notorius 2011. Ca de obicei, topul este alcatuit din vinuri baute in 2016, pentru ca exista multe care s-ar pozitiona sus, inca disponibile, insa au facut subiectul articolelor anterioare similare.berbecutio-top-vinuri-2016

    In topul alb avem iar Davino, Rezerva 13, Fume-ul si Tamaioasa Budureasca, Grasa Colocviu, Viognierul de Segarcea, un Chardonnay 2012 DVFR (Crai Nou!), Zghihara si Aligote-ul de Averesti, Clestar de la Dagon.

    Pe roz, fara a mai separa restul de zahar, am remarcat Blaufrankish-ul Lacerta, Busuioaca de Averesti, Domaine Ceptura Rose, CS+PN Cepari, Alira si Freamat.

    Sper ca la sfarsit de 2017 sa avem un top mai consistent, atat ca numar de producatori cat si ca numar de vinuri care s-ar clasa in zona Premium. Aceea adevarata, nu data de o falsa pozitionare prin tot felul de mijloace prin care mai mult te minti pe tine insuti, din care acum imi amintesc doar posturi platite pe bloguri de croitorese sau staruri porno. Fa un vin bun la pret decent, promoveaza-l inteligent si piata va aprecia, de cele mai multe ori fara declaratii de dragoste pe Facebook.

    La multi ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *