28 aug.

Tastevin – Confreria Vinului, sezonul al treilea

    Asociatia pentru Restaurarea Gastronomiei Romanesti, organizatie non-profit al carei presedinte executiv este domnul Alexandru ConLogo Zexesulea, proprietarul restaurantelor ZEXE, iar presedinte onorific domnul Andrei Plesu, isi propune redefinirea gastronomiei romanesti ca element al patrimoniului national si reintegrarea acesteia in circuitul valorilor europene, iar din acest patrimoniu nu are voie sa lipseasca cea mai iubita bautura din lume, VINUL. 

    Celalalt pilon care sta la baza proiectului Tastevin este cel mai mare distribuitor de vinuri din Romania, Old Team Distribution, care ne va pune la dispozitie intreaga paleta de vinuri romanesti non-retail, care au vizibilitate in HoReCa.

    CONFRERIA VINULUI – TASTEVIN urmareste o evaluare transparenta a vinurilor, facuta de catre un juriu care este partial format din specialisti. Coold-team-distribution Logonceptul propune ca alaturi de sommelieri, oenologi, degustatori, producatori, chefs, bloggeri specializati, sa participe la evaluari si oameni de cultura, jurnalisti, critici gastronomici, operatori din industria ospitalitatii, pasionati de fenomen. Scopul final este informarea corecta a consumatorului, dar si trimiterea unui feed-back real cramelor, pentru ca moda se schimba uneori mai repede decat realizam.

    Ne vom intalni, incepand cu 5 septembrie, in fiecare luni, incepand cu ora 19, la una dintre locatiile Zexe, timp de 15 saptamani, pentru a degusta in orb fiecare soi reprezentativ pentru piata romaneasca. Degustarile comparative vor fi urmate de o cina, iar totul va fi GRATUIT. Da, degustare, cina la Zexe, costurile sunt acoperite de organizatori, singurul lucru care se cere in schimb este seriozitatea, daca ai facut o rezervare si mai ales punctualitatea.

    Jumatate din echipa de degustare va fi compusa din pasionati, iubitori de vin, care nu au un job legat de industrie. Daca te regasesti in aceasta categorie, da-mi un email la: vin@berbecutio.ro in care sa-mi spui (si) numarul tau de telefon si te asigur ca la un moment dat vei fi invitat sa iei loc in loja rezervata juratilor. E cea mai buna oportunitate sa-ti spui punctul de vedere despre vinurile de pe piata, intr-un ambient si companie mai mult decat selecte.

    Te asteptam alaturi de noi la mega-degustarea Tastevin!

20151012_183854

6 thoughts on “Tastevin – Confreria Vinului, sezonul al treilea

  1. Buna ziua.Impreuna cu sotia asi dori sa particip in data de 05 Septembrie la mega-degustarea Tastevin, pentru a degusta in orb fiecare din soiurile autohtone. Suntem pasionati si iubitori de vinuri. Nu lucram in industria vinurilor. Recunosc ca am avut propriul bussines cu vinuri naturale, in perioada ’94-’96! Sper ca acest lucru sa nu ne impiedice sa participam. Mai ales ca in data de 05 Septembrie sarbatoresc alaturi de “jumatatea mea” , 35 ani de casatorie! Va multumesc anticipat si chiar daca nu suntem selectati, noi va dorim succes!

    • Deși am închis rezervarile pentru primele doua degustari, nu va putem refuza la ceas aniversar. Mai punem doua scaune. Cat despre viitor regula casei e sa dam posibilitatea cat mai multor persoane sa participe. Dati-mi un email cu telefonul și emailul dvs. Va așteptăm luni la 7 fix.

  2. Mi-ar face o deosebita placere, sa ma numar printre invitatii, ce, vor lua loc in loja rezervata juratilor la “Tastevin – Confreria Vinului, sezonul al treilea”!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *