16
mart.
Roșu de Cepari – a doua descălecare
La 45 de lei, un vin rosu al unei crame de care multi inca n-au auzit, ar fi normal sa livreze ceva de top. Iar Cepari a reusit cu acest cupaj bordelez, vintage 2010. Urmatorul an nu cred sa se fi facut, acum avem 2012: dop de foarte slaba calitate, s-a scurs vin pana in afara, 14,5% alcool, rebranding care, in opinia mea, este un downgrade. S-a cautat simplitatea, insa zona asta e pentru nume consacrate, nu pentru challengeri. Explicatiile bilingve din dos, raportate la seria de 2500 de sticle, “nu fac sens”. Hai ca am depasit numarul de americanisme permise pe pagina.
Daca va intalniti cu el, nu va leneviti la gandul ca trebuie spalat decantorul dupa folosire, cum am facut eu, lasand vinul vreo ora in sticla, dupa ce am golit 150ml, pentru ca lichidul sa ajunga la nivelul circumferintei maxime, pentru un contact cat mai larg cu aerul. Merita o atentie mai mare.