17 iun.

Rocca Negroamaro

    Cand Dottore Emanuelle Rocca imi prezenta vinurile la standul Vinitaly, dupa momente de incantare cu albe, rose-uri si preturile acestora, am avut un sentiment de cold feet cand am vazut anii de productie ai rosiilor de rand. Daca se pot numi “de rand” vinuri cu aur la competitii europene majore. Negroamaro 2016? In tara aveam o sursa de 2011 excelenta.. chiar daca la un pret mai mare. Hmm..

    Apoi le-am gustat si am fost incantat: acest Negroamaro are atat carnozitatea, vivacitatea unui rosu tanar, cat si corpolenta si echilibrul unuia intelept. Medalia de Aur la Berlin e o garantie in plus. Iar vinul e 32 de lei “la raft” la vinmagazin.ro. Cate vinuri rosii de 32 de lei au atins aceasta performanta? De fapt, ca utilizator inregistrat pe site, abonatii la newsletter, pretul poate fi si mai mic.

 

    Puncteza frumos la savoare, la amplitudine, alcoolul – ah! alcoolul – 13,5%! Iata alt criteriu dupa care am ales Rocca: vinuri clasice de sudul Italiei: Primitivo, Negroamaro, Malvasia Nera, Nero di Troia, insa FARA rest de zahar care sa le bage in zona demi si fara alcool sus. Torri d’Oro – Primitivo di Manduria DOC este “campion”, cu 14,5%, in rest de la 11,5 la 14. 

    Apreciez Negroamaro Rocca la 87 de puncte. Teoretic, Aurul incepe la 88. Zici ca ar avea mai mult? Hint: incepe cu el rece, din 13-14 grade si lasa sticla pe masa, sa vezi ce evolutie frumoasa are, cum se dezvolta odata cu cresterea temperaturii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *