Premiile industriei de vin 2017. In sec.
- TOP WINE INDUSTRY 2017:
– cel mai bun eveniment de vinuri al anului: Wine-Up Cluj. Am vazut lucruri interesante despre RovinHUD, insa nu am participat – am o problema cu asocierea alcoolului cu minori, chiar in scopuri caritabile. La Bucuresti nimic nou sub soare – consumatorul de adevarate Premium nu vrea sa se amestece cu pleava, privitorul e de fapt devorator de oferte, horecarii asteapta intre 2 si 10 lei la dop, eventual prin wi-fi, in turnul lor de cristal – concluzia ramane ca nu se organizeaza ceva suficient de atractiv pentru niciuna dintre categorii, ci doar se mimeaza un circ sa ia ochii adevaratilor platitori, expozantii.
– cel mai misto winebar in Bucuresti: TastingRooom by EthicWine. Mancare buna, selectie de vinuri frumoasa, atmosfera cool, renovat recent. Plus ca patronii grasi sunt mai simpatici.
– cel mai cool online: Wineful. Preturi mari, care creioneaza un nou tip de business, e prima incercare de a iesi din batalia surda intre aceleasi 3 etichete romanesti, pe o piata, sau segment, in care jucatori importanti ori urmaresc doar cota de piata, ori se joaca fara sa urmareasca profitul. Probabil va veti sacrifica, la cat ati investit initial, insa in urma voastra sper sa ramana niste lucruri pozitive.
– cel mai tare new entry rosu: Cabernet Franc Dragasi. Asa a fost in vara, ca dupa imbuteliere, dupa “conditionarea finala”, s-a dezumflat de tot, transformandu-se in dezamagirea anului. Asta in speranta ca ar fi acelasi vin si nu vreo teapa cu premeditare… Oricum, de evitat – o spun TOTI cei carora le-am dat acest vin.
– cea mai tare crama new entry: Lechinta (Lechburg). Direct sus de tot calitativ, etichete bunicele, miscari greoaie, stangace in penetrarea pietei, dar prevad un succes notabil.
– cea mai tare carciuma cu vin in 2017: Dragonul, pentru ca are 250 de etichete disponibile, pret transparent (30%+20 de lei taxa de dop), aduce cateva piese pe care nu le mai gasesti nicaieri, face wine-event cel putin o data pe saptamana si locuieste deasupra – o garantie atat pentru furnizori cat si pentru clienti. A, si n-are angajati in carciuma, el iti aduce furculita, mancarea si vinul.
– cel mai curat/ordonat/bine climatizat depozit din Bucuresti si imprejurimi: Alma Tim. Plus o selectie SMART, cu nume si mai mari dar si mai putin cunoscute, insa cand le descoperi iti dai seama de cate ori ai aruncat bani pe geam cu altii. Plus performanta de a livra corect peste 75% din comenzi. Pare putin? Ceilalti nici nu se apropie.
– cel mai eficient distribuitor dpdv logistic: Rifco. Iute, flexibil, gama larga, sa nu mai vorbesc de “conexe”, mai ales selectia de Whisky. Ca recomandări pentru 2018: double-check la iesirea din depozit ar rezolva multe probleme si ar economisi resurse importante. Plus un cocos mai harnic dimineata.
– cel mai inovativ producator: greu de ales, merg pe 1000 de chipuri (Divine Area), care nu numai ca a avut etichete superbe de cativa ani incoace, dar a diversificat soiurile, a ocupat ceea ce putem numi zona de “luxury wine” si are un stil comun, cu personalitate.
– cel mai bun vanzator de vin din Romania: Oliver Bauer. Faci concursuri in blind, iese ultimul, insa pana si juriul, fermecat de ochii sai albastri si vorba romaneasca stalcita, spune a doua zi ca chestia aia transparenta si fara corp e cel mai bun Cab de la noi. La sectiunea acting, scenografie, costume si theatrical effects avem Rotenberg. Dar aici e muncita treaba, inca nu e la level 47 [master], unde Bauer pune privirea audienta scapa un strop de saliva. Urmatoarele 3 locuri sunt libere, abia pe 5 vine Aurelia Visinescu.
2. ZMEURICILE:
– cel mai bun director de vanzari la o crama mare: Ciprian Rosca, de la Recas, pentru abilitatea cu care combate betivii care se dau pe Facebook. E unic, nimeni n-o face mai bine ca el. Bravo domne! E ceva nativ, asta nu se invata la traininguri corporatiste.
– cel mai bun organizator de targuri de vin: Bogdan Lupu, de la Violet. Este un adevarat inovator, a dat invitatii gratuite la tot Caracalul, in speranta ca umple GoodWine. Nu stim daca a reusit, nu s-a vazut din cauza fumului de la frigarui. Oricum, a uitat sa le spuna sa-si ia pahare de acasa, ca la GW nu erau disponibile in ziua respectiva.
[aici mai erau vreo cinci, dar e Craciunul]
3. Cele mai bune vinuri baute in 2017:
– rosu romanesc: Davino Rezerva. Acum e de baut 2007.
– rosu international: Masetto 2009. 97-98 de puncte. Trece-l pe wish list, oricat de mari ar fi asteptarile, ti le va depasi.
– alb romanesc sec: la egalitate Theia 2015 cu Amaury 2016. Cu felicitari pentru curajul celor de la SERVE de a schimba abordarea. Sper sa nu fi fost o intamplare.
– alb international: Chateau d’Yquem 2006.
Pana la Revelion imi promit ca public un top 10 al vinurilor baute in 2017, pe categorii, dar pana atunci te invit la o degustare altfel:
4. Pe 29 seara ne vedem la Dragon sa ne laudam fiecare cu cel mai, sau unul din cele mai bune vinuri pe care le-am baut fiecare in 2017. Ar fi interesant sa ne prezentam fiecare vinul 3-5 minute, dar si ca ceilalti sa il noteze. Castigatorul primeste un premiu din partea Dragonului! 12 locuri – in ordinea rezervarilor.
Astept cu nerabdare lista..cu cele mai ..pe 2017 spre a ma orienta..!!
Astept cu nerabdare..sa vad lista spre a ma putea orienta.
Rovinhud, merita luat in considerare. Nici o legatura, asocierea vin-minori. Diferenta fata de alte targuri , este masterclassurile de calitate.