22 dec.

Lacerta Pinot Gris 2014

    Vad crame care au ales sa exporte vinul prost (chiar daca in RO il marcheteaza ca premium), vad si crame care au ales sa exporte vinul bun, pentru cativa centi in plus pe litru, cu riscul discontinuitatii comenzilor an de an daca ma uit spre est, sau cu satisfactia ca in sfarLacerta Pinot Grissit au gasit o piata care intelege ce inseamna un vin de calitate, daca ma uit spre UK, pardon, vest.

    Pinot Gris-ul, oricat de bine l-ai face, nu prea are succes pe piata romaneasca, in primul rand ca brand. Sa bei vin e o nisa suficient de ingusta, aspirationala, ca sa mai fie si nevoie sa-l intelegi, sa descoperi care valente sunt de fapt importante. Autosuficienta, rezistenta la schimbare a consumatorului este unul din factorii definitorii ai dezechilibrelor calitate/pret din piata. De fapt este una din cele mai grele pietre de moara pe care societatea le cara, fara sa stie de ce.

    Hai la baut: 14,3% alcool, power-on, cum le place lor, iar eticheta ne sopteste asa: “.. arome de banane coapte, mere verzi si lamaie. Gustul este intens, plin, cu moliciune specifica fructelor supracoapte.” Foarte fidel, greu de gasit lucruri in plus. De subliniat corpul masiv, concentratia alcoolica superioara – bine integrata olfactiv, caracterul general fructat, deocamdata, pentru ca in timp cred ca se va metamorfoza, spre zone aromatice nobile. 86 de puncte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *