06 nov.

La greci

Azi ne-au ars grecii. A trebuit sa plătim șezlongurile. 10 Euro doi iubitei, fără umbrelă, ca erau pinii aia mari care ne-au mai ținut și umbră. Pai frățiorii mei, la Costinești dădeam triplu, dar măcar aveam oameni aproape, la 30cm de noi, sa avem subiect de barfa, plus manele gratis incluse. Sau măcar o bubuiala acolo în cap, ca suntem pe distracție, nu am venit la mare sa ne relaxam. Plus ca treaba e clara: grecii ne-au copiat deja cam toate manelele.

 

 

Și n-am înțeles ce e cu dușurile cu apa calda. Nu e suficient sa ne clătim în mare? WC-uri? Pentru? Nu se diluează totul în apa in timp? E organic tată, ajuta la mediu acolo, cumva. Apropos, ați auzit vreodată expresia ‘te țăcăne trabucul pe umăr’?

Ne-a dat parcare la umbra. Pai nu-i stătea mai bine lu’ 320D full cu pielicica si 83.000 reali mai lângă apică? Sa se simte și el bine, ca abia i-am făcut distribuția. A 4-a oara.
Aa, sa nu uit de condiția care ne-a terminat psihic: fără mâncare și bautură din afara. Pai pentru ce am mai luat butelia de voiaj și am strâns 2 săptămâni la pliante de Lidl și Kaufland? Ardeam 3 ochiuri și un parizer prăjit pe ele… Plus o ceapa de-a noastră, sănătoasă, sa îți dea lacrimile, nu prostiile lor dulci, fandosite, aromate un pic. A trebuit sa mancam sub apa, pe ascuns.

Toată săptămâna am fost cu glicemia la pamant de la lipsa de porumb, cum eram obisnuiti vara. Cu sarea am mai compensat bomboanele agricole cu apa marii, mai ales in orele cât am studiat subacvatic presuletele de cauciuc puse la întrarea în apă pe unde mai erau pietricele. Și acum am bănuieli ca erau vestigii de pe vremea vechilor greci.
Stâncile, limba de nisip dintre cele doua golfuri, insulele din apropiere, sa te întrebi toată ziua în care sa intri, toate ne-au derutat. Noroc cu muntele Athos la care ne-am rugat pentru sa fie bine la toată lumea.

 

Apa prea transparenta. Știți cum vine omul transpirat de pe drum, simte nevoia, mai ales ca după opririle in benzinăriile bulgărești aveam cantități de săpun lichid ce amenințau integritatea mașinii, dar și economia statului vecin. Adicătelea cum ne frecam noi de zor în toate locurile vedem niște rusoaice ce-și dădeai coate și arătau spre noi. Pai fetele priatili, în primul rand era apa rece, if you know what I mean. Si in doilea clăbucii din jur erau apăruți în urma unui gest nobil.
Dupa ce ne-am uscat ne-am apucat de treaba: 6-6 poarta-n case, 6-4 ca la teatru, de n-au inteles nimic grecii din primii 50E pierduti fiecare. Spectacol am facut scuipand zarurile inainte de fiecare lansare. Un baiat din grup, scolit la Paris si Londra, momentan fara gust si miros – el zice ca de la ciorba fiebinte de acum o saptamana – a incercat sa-i duca la un nou nivel, cu cele 3 cerculete de cauciuc, dar Revolut au avut doar vreo 2.

De baut nu prea ne-am omorat, astia-s fraieri, au rafturi scurte de vin in magazinele mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *