21 nov.

La Chablisienne Les Venerables 2014

    Desi este cea mai mare cooperativa din Chablis, cu 300 de producatori si 1200 de hectare, La Chablisienne are game pentru toate gusturile si buzunarele. In cazul Decanter si Wine Enthusiast aprecierea Venerabililor  din figura de mai jos urca pana la 90 de puncte, Tim Atkin acordand cu generozitate 94 – partea comuna fiind recomandarea de consum, de acum si pana dupa 2020.

    Vine din vii de peste 50 de ani, a trecut prin procesul de “elevage” 18 luni, are 12,5% alcool, iar pretul mediu oscileaza in jur de 75 de lei ex-tax, pe Wine Searcher. Prima senzatie este cea flinty, de mineralitate, de pucioasa, imbinata armonios cu notele de flori albe si citrice. Pucioasa este atat de pregnanta in prima faza, incat te duce cu gandul pana la kerosen. La interior se zbenguie aciditatea pe aceleasi note verzi-galbui, de lime si mar verde. E un stil pe care mi-e greu ca-l vom vedea vreodata la noi, atat de curat, sharp, mineral, fin. 89p

 P.S.  Langa sticla e solutia moderna pentru a scoate si cele mai incapatanate sau vechi dopuri, injectand aer comprimat. Butelia tine cateva zeci de sticle, iar un refill e vreo 5E.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *