30 aug.

Herr Schmid ataca estul

    Valuri de vin austriac vin incoace, mai ales pentru ca o parte dintre noi le-am descoperit si apreciat la ele acasa. Orice import cu raport calitate pret bun e un progres, un exemplu pentru productia interna, chiar daca in prima faza suna un pic anti-nationalist.

    Gruner Veltliner este cel mai cultivat soi din Austria, ocupand 2/3 din suprafata totala de 45.000 de ha, celelalte impartind fractii de o cifra, cu exceptia Zweigeltului, care se duce spre 15%. Grunerul de pe plaiul Kremser e facut in editii de 2500 de sticle, de pe parcele normate la 5t, adica pe la sfertul potentialului. Alte date importante inainte de degustare: sare de 100 de lei la raft, a bifat 93 de puncte Fallstaff si via are 55 de ani. Nasul e de mere verzi-gabui, usor condimentat, cu o atingere de fruct exotic in planul doi, ascunsa printre carcei de vita-de-vie si polen. Partea de condiment devine evidenta retronazal, dupa ce te vei fi induplecat sa te desparti de savoarea fructului copt de pe papile. E un vin cu aciditate ridicata, bine invelita de corpul mediu si aromatica desavarsita. Alcool, 13,5%, an 2014 (tradat doar de culoare), pentru ca e un fel de Rezerva, si bineinteles dop de tabla, aka screw-cap, un bun exemplu pentru consumator ca acest tip de inchidere se foloseste inclusiv la vinuri de calitate deosebita. 88p

    Exista si alte vinuri, nu multe, in portofoliul importatorului de origine romana, e o adevarata placere sa treci prin toate, vi le recomand. Cautati-l pe Frank pe Facebook pentru detalii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *