08 feb.

Feteasca Neagra Domeniile Panciu 2014

    In cadrul mini-targului de vinuri organizat de subsemnatul la Kuxa Design, in parteneriat cu importatorul celei mai vandute marci de frigidere de vinuri din Franta, Climadiff, am remarcat, impreuna cu oaspetii de vaza prezenti, schimbarea sticlei pentru gama de retail, cu una mult mai grea, ce transmite mesajul ca inauntru vom gasi un vin de calitate.

    Sorin Macoviciuc, oenologul Casei Panciu a facut din recolta 2014 13.500 de sticle, la un nivel alcoolic de 13,5%, imbuteliat de abia o luna. N-am avut mari asteptari initial, avandin vedere diferentele evidente intre gamele Grand Riserva si Domeniile Panciu in anii anteriori (un rebranding n-ar strica, consumatorul e total in ceata!), asa ca supriza a fost cu atat mai mare cand am aflat ca pretul “de crama” va fi mai mic pentru promotia 2014. Am descoperit pruna, specifica soiului, de la inceput pana la sfarsit, intr-o combinatie eleganta cu un varf de lingurita de cacao pe alocuri, bacon mai tarziu, spicyness sau pasta de tomate in final. Aciditatea naturala de care beneficiaza strugurii Natura SRL, impreuna cu taninurile marunte, carnoase, contribuie la o astringenta frumoasa, activa dar fina, pe un corp mediu, tineresc, care cred ca e mai aproape de tipicitatea soiului decat versiunile greoaie, extractive, inchise la culoare, ce doar “vand” ideea ca Feteasca ar fi foarte Neagra.

Mi-ar placea sa vad Casa Panciu in mai multe locuri in care s-ar bucura de aprecierea pe care o merita, mi-ar placea sa vad niste oameni pro-activi acolo, o strategie de pricing adaptata la realitate, sau macar mai apropiata/pliata pe diferitele moduri moderne de a ajunge la clientul final. 87 de puncte cu felicitari pentru FN14 Panciu, iar pretul va va surprinde in sens pozitiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *