28 feb.

Eveniment aparte la Vintest

    Comunicat de presa primit de la organizatori:

VINVEST 2013 Editie Aniversara – Gala Vinului Premium


Timp si spatiu
Gala Vinului Premium se va desfasura in Sala Europa a Centrului Regional de Afaceri din Timisoara in data de 20 aprilie 2013, incepand cu ora 14.00, in cadrul Salonului International de Vinuri, VINVEST 2013 Timisoara. Gala consta intr-o parada grandioasa a vinurilor romanesti si internationale premiate la concursuri nationale si internationale, prezentate de catre oenologi si somelieri bine cunoscuti in lumea vinului.  Evenimentul se va desfasura in premiera la VINVEST, dupa Concursul National de Vinuri si Bauturi Alcoolice. Consider ca asocierea unei crame cu un vin reprezentativ da personalitate fiecarui producator in parte, asa ca iubitorii de vin vor avea ocazia sa-si imbogateasca nu numai cunostintele despre crama si despre vin, ci sa inteleaga in ce consta imaginea complexa a vinului.

Pret si valoare
Pe langa cei care se vor inscrie la Gala prin achizitionarea unui bilet al carui cost este 250 de lei, in sala se vor afla jurnalisti si profesionisti din domeniul viei si vinului.  Un bufet suedez din produse de calitate va fi aranjat cu arta spre deliciul si bucuria tuturor participantilor. Fiecare invitat va trai o experienta unica prin activarea simturilor vizuale, olfactive si gustative. Procesul de degustare ofera fiecaruia dintre noi posibilitatea de a ne perfecta simturile, de a descoperi vinul, de a percepe mirosurile, gusturile, de a patrunde in interiorul vinului in urma explicatiilor unui somelier sau enolog. In prima etapa, e important sa percepem aromele si buchetul vinului, iar gustativ sa incercam sa-l comparam trecandu-l ulterior prin filtrul gustului personal. Degustarea in sine este subiectiva, are amprenta personala a celui care o performeaza. E foarte important ca vinul sa fie arhivat in memorie prin amprenta olfactiva si gustativa. Pe langa toata aceasta bogatie de perceptii si senzatii, iubitorii de vin vor avea marea sansa de a se adresa in mod direct oenologilor, somelierilor si producatorilor de vin de la circa 20 de crame.

Brand – event
Dintre toate evenimentele salonului, recomand in special acest eveniment deoarece intregeste imaginea de sarbatoare pe care intentionam sa o oferim acestui salon, VINVEST 2013 – Editie Aniversara, ocazie cu care sarbatorim cei 10 ani de activitate VINVEST si cei 30 de ani de activitate in domeniul viei si vinului ai mei. Vinul Premium, in conceptia mea, reprezinta rodul muncii in echipa, nivelul cel mai inalt de creatie pe care il atinge o crama dupa ani si ani de eforturi din partea tuturor celor implicati in procesele de productie, marketing si vanzare. Nu e usor sa creezi un brand si nu e usor sa-l mentii. Aceasta gala am initiat-o cu scopul de a apropia iubitorii vinului de locul de provenienta tocmai prin degustarea Vinului Premium, convinsi fiind ca invitatii isi vor dori sa cunoasca in detaliu locul de origine al vinului degustat. Mai mult decat atat, in prezent cramele au posibilitatea de a primi oaspeti pentru a degusta vinurile asociindu-le cu meniuri traditionale. De asemenea, ofera servicii de cazare si au capacitatea de a organiza conferinte, teambuilding-uri si alte evenimente. Turismul viticol functioneaza in alte tari, ar putea functiona excelent si in Romania, tinand cont de nivelul optim al ofertelor turistice pe care le practica in prezent multe crame romanesti.

Elementul surpriza
Vinurile care vor fi prezentate la Gala fac parte din tezaurul cramelor deja inscrise la salon, dintre care doua ne sustin in calitate de parteneri principali, Jidvei si Casa de Vinuri Cotnari. In orice caz, si noi suntem curiosi sa vedem cu ce vinuri ne vor surprinde si celelalte crame participante – Petro Vaselo, Domeniile Anastasia, Statiunea Blaj, Domeniile Samburesti, SCDVV Pietroasa, Domeniile Dealu Mare Urlati, Crama Oprisor, Wine Princess, Crama Borha – Bodegas Y Vinedos del Jalon, La Rioja Alta S.A., Enate – Domeniile Sara, Budureasca, Marvin Wine Shop, Villa Iustina, Liliac Winery. In calitate de organizatori, si noi le pregatim o surpriza placuta atat producatorilor de vin fara aportul carora nu am putea desfasura acest eveniment, dar si inscrisilor la Gala. Dezvaluirile le vom face ulterior, pe site www.vinvest.ro si pe profilul de facebook www.vinvest.ro/salonul.vinvest.
Va asteptam in Timisoara, sa ne bucuram impreuna de Gala Vinului Premium si de celelalte evenimente ale Editiei Aniversare VINVEST 2013!
Luci Pirvu


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *