21 ian.

Domaine Ceptura Rouge 2014

    Davino a accelerat vanzarile in ultima vreme, reusind performanta, de exemplu, sa vanda in 2017 primele doua rose-uri inainte sa inceapa sezonul estival, sau sa lanseze 2 DCR intr-un an. Acum incearca sa franeze enuziasmul din ce in ce mai mare al consumatorilor printr-o marire de pret cu 10-15% in zona premium. Din pacate si la nivel mondial exista  din ce in ce mai putine vinuri cu pretentii, de baut cand sunt disponibile pe piata. Ori, niste baieti destepti ziceau candva ca lipsa asta de “proximitate” a unui produs poate avea efecte grave pe termen mediu si mai ales lung, riscul maxim fiind redirectionarea preferintelor consumatorilor catre alte tipuri de bauturi. Spun asta, pentru ca taninul din DCR14 e inca foarte activ, ducand vinul la granita intre a putea fi suportat sau nu. Asa, ca… buy and keep daca aveti unde si mai ales de ce, sau hai la un cocktail si-o bere. Pare a fi un vin de calitate in spatele taninurilor vulcanice si a notelor intense din vinificatie: bacon, tomate, lemn din plin. Cu siguranta setul de innobilare la sticla e asigurat in timp, insa acum, inainte de soroc, mi-ar fi placut sa vad si un pic de fruct, o nota de naturalete, un echilibru intre taninuri si corp. Inca un aspect inainte de verdictul final: 14% alcool, nivel de apreciat, foarte rar pe aceasta eticheta. E un vin pe care cu cativa ani in urma l-as fi punctat foarte sus, insa asa cum noi ne schimbam, asa ar trebui sa o faca si vinul, directia fiind minim invaziva, fara adaosuri si machiaj. 86 de puncte – nu cel mai reusit DCR din ultimii ani, insa cel mai scump.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *