11 apr.

Degustare Sauvignon Blanc

La apel s-a prezentat Sauvignon Blanc: “El Emperador”, Chile, Vale Central 2010, Domeniul Coroanei Segarcea 2009, demisec, si Urlati/Dealu Mare 2009. Din pacate ultima proba a fost eliminata din concurs din cauza defectului de dop – asteptam o surpriza placuta de la ei – ramane pentru data viitoare. Probele au fost degustate in ordinea crescatoare a pretului: chilianul 15 lei, Urlatiul (descalificat) 22 lei, si Segarcea 25 lei. Preturi din Cora.
Emperador-ul a fost din prima o mostra foarte placuta, corecta, aromata corespunzator – miros si gust, nota participantilor: 79+.

Sarind peste Urlati, pe care sper sa-l gasim intr-o forma mai buna data viitoare, trecem la Segarcea, care (in ciuda promisunii pe care mi-am facut-o nu de mult ca nu voi mai incerca acest producator datorita ultimelor Pinot Gris si Tamaioasa Romaneasca – nu-si fac banii) produce de data asta o surpriza placuta si castiga concursul cu 83 pct. Am invinuit zaharul in plus si obiectivitatea fata de mucegaiul intalnit in sample-ul de Urlati, dar scorul ramane acelasi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *