18 feb.

Davino Flamboyant 2016

       Intai despre timpul de consum

     In ultima vreme, anii de productie Davino Flamboyant se apropie vertiginos de cei contemporani, insa guys, let’s face it – e realitatea mondiala. Nici macar prin Bierzo sau Umbria nu mai gasesti vinuri rosii de baut acum. Sigur, cele de larg consum sunt “ajutate” sa fie bune repede, insa pe cele care ies natural la o calitate superioara n-avem incotro si trebuie sa le mai tinem niste ani in beci. Daca n-o facem noi o sa o faca altii si o sa strambam din nas ca e scump. Asa ca, daca vrei un Flambo bun peste 2 ani, trebuie sa iei acum 2016. Uite la noi pret bun.

    Tehnologia in slujba progresului

    La Davino tehnologia s-a imbunatatit permanent, acum e gata si noua crama, vinurile evolueaza. Ma bucur sa vad ca apropierea de natural exista si da rezultate. Totodata, se analizeaza cu atentie fiecare amanunt care poate duce la o imbunatatire a procesului de vinificatie, oricat ar parea de putin important – iar aici deja vorbim de investitii de care se vor bucura generatiile viitoare.

castigator al concursului Rosu Imparat 2020

    Considerat cel mai bun vin romanesc, dupa ce s-a impus categoric doua editii la rand la concursul Rosu Imparat, vinul se prezinta impecabil din punct de vedere tehnic: echilibru, aciditate, tanin, corp, extract, alcool – toate sunt puse fix la locul lor. Partea de savoare e acolo, s-a nascut, dar va ajunge la maturitate in cativa ani. Astea-s vremurile pe care le traim, e o cerere mai mare decat pot producatorii acoperi, in privat putem lua cate sticle vrem, sa le pastram pana la momentul oportun si ar cam fi cazul sa incepa si primele carciumi sa faca asta. Pentru ca la nivelurile de pret practicate in unele locuri se impune de departe. Pot sa beau un Flambo 16 acum, luat online cu sub 200 de lei, insa ma poate gazdui un restaurant de lux care mi-l vinde dublu, dar imi ofera 2013. Si mai mananc o friptura fitoasa. Asta ar fi normalitatea si imi place sa cred ca exista o patura suficient de importanta de oameni care au iesit deja de zeci de ori in restaurante internationale de prestigiu si stiu sa aprecieze un servicu de calitate, un vin bun, un pret corect. Stiu sa evalueze si pot plati calitatea.

    Cred ca notele de degustare sunt de prisos in cazul vinurilor mari, evaluarea mea urca pana la maximul atins in ultimul an in Romania, si anume 91 de puncte. World Class Wine. Cel mai bun Flamboyant ever? Greu de spus, inima mea a ramas la 2006, insa baut dupa 5, 6, apoi 7-10 ani de la recolta. Imi propun sa fac asta si cu Flamboyant 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *