Crama Trantu Rose din Pinot Noir 2017
Pinot Noir-ul da rose-uri exceptionale in Romania de 2-3 ani. Sunt cel putin 4-5 de talie mondiala, care au trecut de faza bombonicilor din balci, atat ca aromatica, dar si colorit. Nu mi-ar fi rusine la Saint Tropez pe terasa cu niciunul dintre ele. Incepand de azi as putea sa adaug celor deja cunoscute si pe cel de la Crama Trantu, pentru ca tine linia de finete, ofera senzatia fresh, plus cea minerala, de calcar de Murfatlar, ca baza sub cea de fruct copt, dulceag. In plus, fata de vinuri de clima mai rece, ofera un pic de corp. De fapt toate cele patru vinuri Trantu testate zilele astea au aratat caracteristicile locului, terroir-ul si au avut nota de naturalete: Feteasca, SB, Chardonnay si FN. La partea de aspect iar e de laudat, pentru ca pentru “prima infatisare” n-arata rau deloc. Sigur ca versiunea 2.0 ar putea sa aiba sticle de forme diferite in functie de soi, vechime, game. Iar scrisul ala cu TRANTU amestecat cu CRAMA e un pic copilaresc. Mi-ar placea sa ramana asa. Poate va amintiti versiunea 1.0 de la Vladoi – ne-modern, ne-coafat, puloverul acela un pic scamosat (sau asa mi se parea mie), Feteasca Regala exceptionala la pet, de sub masa, la primul GoodWine – toate dadeau tare bine, compuneau o imagine simpatica, cumparai de drag, iti inducea ideea de autenticitate, de traditional.
PN Rose Trantu 2017 – 86p