17 mai

Crama Ferdi Cuvee Paul – Feteasca si Cab 13

    Cuvee Paul e un vin impresionant. Stiu, la fata locului multe par asa, mai ales cand auzi ca are sub 2ha, nu filtreaza, culege tot si duce in crama pana la ora 9… Care crama? In beciul casei, amenajata, cocheta, cateva butoaie branduite de la un vecin de plai mai cu potenta, plus cateva inoxuri. Acesta e profilul producatorului care va trage industria in sus, atat prin calitate, cat si prin cernerea naturala a canalelor de distributie si a membrilor lor. Nu se va putea bate in preturi Mihai de la Bucuresti cu Gabi de la Moldova, sau Clock de la Cluj, pentru ca pur si simplu nu va fi vin decat pentru unul dintre ei. Cand vom avea 3-400 de producatori ca Ferdi vom intra in randul lumii. Ma bucur insa sa vad ca “vanzatorul”, personaj umil pana acum, incepe sa inteleaga ca niciun producator nu e de neinlocuit in raftul pe care il dichiseste in fiecare zi. Oh si cate polite sunt de platit! Cate ganduri negative inca nu si-au facut efectul in universul apropiat, intr-o piata in care producatorul (cel putin crede) ca face reguli…

    Dar Cuvee Paul e un vin impresionant. Are o extractivitate care depasesCrama Ferdi Cuvee Paul 2013 Feteasca Neagra Cabernette limitele intelegerii, te gandesti la marmelada dupa ce inghiti lichidul, pentru ca pe dinti ramane un film, o pelicula vascoasa. Esti pus in garda inca de la inceput de mirosul de gem de pruna, care acopera brusturimea CS-ului, cu ajutorul bacon-ului si a unor condimente intepatoare. Fructele negre sunt la putere, apoi gusti: pare dulcel in atac, probabil de la alcool, insa viteza si altitudinea la care se cocoață retro si nazal mireasma e ametitoare. Si nu coboara, indiferent de secundele regulamentar-someliereste numarate. Ce natural, ce intens, ce gustos! Sa fie aceasta cel mai bun vin rosu al momentului? I-am dat 92 la crama, nu-i pot da mai jos acasa, chiar baut dintr-o sticla din care s-au prelins 2-3 picaturi pe langa dop. Deocamdata nu este disponibil, se mai odihneste, asteapta etichete si alte nimicuri contopiste.

P.S. Nu va asteptati sa fie ieftin, dar nici aberant de scump. E exact unde ar trebui sa fie, luand in calcul toate atributele sale fizice si spirituale. Unde, cand? Intreaba-ma saptamana viitoare.

4 thoughts on “Crama Ferdi Cuvee Paul – Feteasca si Cab 13

  • Va salut domnule avocat,
   Am sa va tin la curent cu progresul demersului nosru, al iubitorilor de vinuri bune, in a gusta din vinurile Ferdi.
   Toate cele bune!

 1. am tot citit despre vinurile cramei ferdi…am primit si o recomandare excelenta de la un producator din zona Dealu Mare…cum pot intra in contact cu aceste vinuri?unde se pot achizitiona?

  • Salut Ciprian, deocamdata vinurile sunt disponibile pentru prieteni, suprafata e foarte mica. In viitorul apropiat probabil se va trece la comercializarea lor.
   Urmareste Noutati din lumea vinului si Evaluari vinuri pe Facebook si sigur vei gasi acolo ultimele stiri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *