02 iul.

Crama Delta Dunarii La Sapata Aligote

Spre deosebire de furtunosul spumant din Regala, Aligote-ul vine sa ne spuna ca nu e o regula a cramei, ci fiecare soi si mod de vinificatie are rostul sau. Asa ca se prezinta intr-o nota generala de fruct copt, vin chiar adieri de miere si polen, e suculent si natural pe palat, pe care imprima piersici si pere coapte. Nota generala onctuoasa pare sa fie chiar amprenta terroir-ului Dobrogei de Nord, in care nu multi au Aligote insa mai toti vand. Doar La Sapata are certificare de vin bio pe soi. Go green guys! Si Chateau Latour a devenit BIO si tot peste 95 de puncte ia an de an, nu se strica nimic in ecuatie, e doar o revenire la natural, de la o epoca industriala in care omenirea a construit agricultura intr-un mod manat de profituri si foamete, traita de generatiile anterioare. Si o concesie, o simtire personala: licorile astea mai aproape de natura imi dau senzatia unui flow natural, fara a se impiedica uneori de niste bolovani in gat, ca multe altele. Nu-s vreun habotnic bio-vegano-ultra-macaroane din paie, mananc si beau cam orice, insa diferentele exista si cred ca e cazul sa le luam in seama, sa le identificam fiecare, sa investim in sanatatea si viitorul nostru.

Tu cat timp investesti in a cunoaste adevarata calitate a lucrurilor din jurul tau. Incepand de la pantofi si pizza pana la iaurt si vinuri…

Singur e greu, daca nu imposibil.

87+ pentru acest simpatic Aligote organic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *