06 feb.

Budureasca Shiraz 2012

Toti pasionatii de vin avem nebunia asta cu pastratul. Cumparam in nestire sperand ca vom gasi acel moment perfect al evolutiei vinului care sa ne aduca cele mai mari satisfactii. Luam scumpe, luam si ieftine, visand, uneori inconstient, ca vom gasi acel giuvaer pe langa care altii au trecut pana acum indiferenti. Am pastrat cam 4 ani acest vin departe de mine, sa nu ma tenteze sa il destup, iar rezultatul pot spune ca este un mini-giuvaer de Dealu Mare. Cel din figura alaturata e 2012.
Inca nu are niciun fel de note de imbatranire, dimpotriva, taninurile sunt sus, puternice. Evolutia a insemnat transformarea notelor olfactive din unele de baza, dominate de fruct in unele nobile, rotunjite la sticla: pamant reavan, ciuperci, natura asta de primavara, campul dupa iarna, pe langa care se strecoara adieri de lichior de cirese negre, frunze de nuc, sau gem de mure. Soiul si-a pastrat doar gustativ amprenta spicy, culoarea ramane intunecata, granat.

Un vin demn de o pulpa de miel preparata cu maiestrie, sau niste cotlete pe gratar. A fost o investitie reusita, a meritat asteptarea si sunt sigur ca gamele superioare – in primul rand atat de underpriced-ul Reserve – pot fi acele wine affairs care sa ne aduca un zambet sagalnic in coltul gurii peste ani, fara a cheltui acum averi.

87p.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *