27 sept.

Budureasca Origini Shiraz 2015

        Stephen Donnelly a “ratat” scoala de Valea Calugareasca, cautand inca de acum 20 de ani in Europa vinul rosu de exceptie. S-a oprit unde i s-a dat liberatea sa perfectioneze, unde a vazut potential de vinuri de clasa.

    Desi precedentele vintage-uri se epuizasera de mai multa vreme, echipa Budureasca a preferat sa tina vinul din gama Origini in crama pana la momentul apropierii de perioada optima de consum. Culoarea inca e purpuriu-violet, iar nasul spicy, de o complexitate savuroasa, ce sugereaza satisfactia gustativa. Ea apare in forma de amplitudine pe palat, extractivitate, echilibru, finete. Arome multistratificate, cu fructul in prim plan, cum e si normal la aceasta varsta.

    Nu in ultimul rand, e de apreciat ca Budureasca e aproape de consumator prin cateva magazine proprii, prin relatia directa cu clientii si mai ales prin preturi decente, ce respecta RCP-ul international, rezistand tentatiei de a se arunca in vartejul ce a cuprins cam toata industria romaneasca ce profita de pe urma unui consumator nu foarte educat, care, orice s-ar spune la televizor, are mai multi bani in buzunar.

88p

    Puteti degusta acest vin si altele minunate de la Budureasca in cadrul celui mai important eveniment de profil din Romania – Wine and Street Food Festival, ce va avea loc in perioada 12-14 OCT la Palatul Parlamentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *