24 nov.

Budureasca Muscat Origini 2016

    Daca pana acum, dintre aromate, doar Tamaioasa era rasfatata cu prima eticheta – Origini – iata ca 2016 a adus un Muscat care s-a calificat  sa ocupe locul de vaza. Vine la recipient de 500 ml, are 11% alcool (ceea ce ne spune ca GJC nu a fost folosit deloc sau doar intr-o proportie minima), iar pe capison gasim un QR Code care ne teleporteaza pe site-ul ONVPV, unde gasim pretioasa informatie: “Ne pare rau, informatiile legate de codul verificat nu sunt actualizate.”

   Culoare galben-pal deschisa, stralucitoare, nas mai putin intens decat te-ai astepta, cu note specifice soiului, tamaioase, de mosc si citrice, dar si o nota galbui-uscata, de toamna. Gustativ e onctuos, intensitatea aromatica creste semnificativ aducand savoare, apar scent-uri noi, de miere, florale, intr-un curcubeu dulce-ametitor. L-as vedea asociat in contrast, cu prajituri cu foi sarate sau branzeturi tari, de desert, dar mai ales mi-ar placea sa-l revad peste 10 sau 15 ani, dupa ce se va fi innobilat la sticla. Sa nu uit: super-pret! Usor peste 40 de lei in magazine. 88 de puncte acum, cand isi incepe ascensiunea.

P.S. ACEST vin, tot de la Budureasca, a fost considerat de subsemnatul cel mai bun rosu din recentul concurs Premiile de Excelenta Vinul.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *