10 ian.

Bordeaux – The Golden Years

    In timpurile noastre s-au savarsit in Bordeaux doua mari epoci, extreme privind calitatea vinului. Am avut 2009 si 2010 – ani exceptionali, criticii inghesuindu-se pe care sa-l scoata mai aproape de suta de puncte, dupa care a venit frigul. Ice Age. N-a iesit soarele 2012-2013-2014, cei cu dare de mana aducand barje cu pietris pentru a pastra noaptea in vie bruma de cladura din timpul zilei. Am avut ocazia sa degust cateva mari vinuri din Ice Age si prima concluzie e ca potentialul de invechire e redus la minim, vinul e deja la apogeu, daca se poate numi asa performanta de fi firav, fara complexitate si consistenta.

    Intuind ciclicitatea epocilor, am pus deoparte cu ani in urma cateva exemplare celebre care acopera la superlativ zonele importante din Bordeaux si pe care sunt dispus sa le impart cu inca 11 pasionati de vinuri foarte bune, mai ales ca le-am prins la un pret mai bun decat (daca) se mai gasesc azi. Si avem asa:

Valoarea actuala  acestor vinuri este in jur de 1600 de lei. Vom fi 10 platitori, impartim acest cost, insa fiecare dintre noi va primi GRATUIT un voucher de 40 de lei pe care poata sa-l foloseasca pentru a completa vinul cu preparatele speciale a la Dragon, apa, gustari sau un desert delicios.

Ce putem pune deoparte din experienta de sambata:

  • degustam cateva vinuri celebre din ani exceptionali, vedem si un distilat italian din vin din anii ’50(!) – fac eu cinste la sfarsit cu 20ml de fiecare.
  • judecam prin propriul filtru de acum inainte ce inseamna un an de recolta exceptional dar si slab, adica:
  • evoluam in modul de achizitie al vinului.
  • punctam fiecare vin si vedem unde ne situam fata de ceilalti? Stabilim la fata locului.
  • petrecem relaxati o seara de weekend in compania altora ca noi, pasionati de vinuri deosebite – la Dragon de fiecare data e frumos si se lasa cu seri placute, legam noi prietenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *