21 apr.

Bodegas El Nido Clio 2014

    In aceeasi perioada Wine Enthusiast acorda 94 de puncte pentru Kirwan sau Branaire-Ducru 2014, lansand in plan secundar Clio 2012 cu doar 93 de puncte. Si acela a avut 15,5% alcool, si acela a fost 70% Monastrell si 30% Cabernet Sauvignon. Diferenta e ca WE l-a vazut la 3 ani de la recolta iar eu pe 2014 la doar 2, rezultatul fiind o incidenta mai acerba a lemnului acum, aproape de deschidere. In rest, jos palaria, confirm calitatea excelenta: alcoolul ascuns sub plapuma de arome intense, care trec prin fructe rosii, negre, tomate, asocieri de piper, frunze de nuc, cafea, la o intensitate peste medie. Se remarca, de asemenea, structura masiva, densa, aproape chewy, de vin nefiltrat, cu senzatii dulcege. Puternic, dominator, periculos chiar, daca te incumeti la un unu la unu cu sticla. Deocamdata crama produce doar trei etichete – ia uite cat de frumos arata domeniul: http://bodegaselnido.com/en/bodega/.

    Chiar daca si in Romania unii producatori plaseaza extractivitatea extrema in topul atributelor ce tin de calitate si o urmaresc/creaza in vinuri, pana acum nu s-a atins nivelul acestui Clio, pestisorul de ~35 EUR. L-am avut in laborator prin bunavointa Alma Tim, importator ce isi alege cu mare grija fiecare reper, atat calitativ cat si din pdv al competitivitatii, la nivel international – suntem toti la un click distanta de ce se intampla afara.

91-92 de puncte, il recomand pentru un cadou deosebit pentru cineva care stie vin, datorita calitatii superioare, a raritatii pe la noi si packagingul deosebit: sticla masiva, eticheta de inalta clasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *