06 nov.

La greci

Azi ne-au ars grecii. A trebuit sa plătim șezlongurile. 10 Euro doi iubitei, fără umbrelă, ca erau pinii aia mari care ne-au mai ținut și umbră. Pai frățiorii mei, la Costinești dădeam triplu, dar măcar aveam oameni aproape, la 30cm de noi, sa avem subiect de barfa, plus manele gratis incluse. Sau măcar o bubuiala […] Citeste mai departe

02 apr.

Sarica lanseaza

    Vocabularul vinului poate parea ciudat, sau distractiv uneori, pentru cei inca nefamiliarizati cu el. Sintagma “fan proaspat cosit” – regasita in descrierea oficiala a Aligote-ului Via Viticola Sarica Niculitel suna metaforic in sud, unde fanul e perceput doar uscat, insa mi-e ca ardelenii nu-s de aceeasi parere. Oricum ar fi, incercarile de redare a […] Citeste mai departe

03 dec.

Palacio de Primavera Reserva 2015 – 97puncte Decanter

    Palacio de Primavera Reserva 2015 a primit 97 de puncte din 100 posibile din partea celei mai mari reviste de vinuri din lume, Decanter. Burgo Viejo, producatorul, a primit distinctia de cel mai bun producator spaniol al anului in 2019, din partea juriului celui mai mare concurs de vinuri acreditat OIV din lume, anume […] Citeste mai departe

30 oct.

Eduardo Pulenta Gran Malbec X 2015

Extrem de spicy, desi inchis la prima atingere. Necesita aerare PRO, dupa care notele de ciocolata inconjoara incet-incet partea de piper negru, corpul se naste pe note afumate si de fructe negre coapte. Producatorul vorbeste si de note de flori violet si liliac, specifice soiului, pe care le simti dupa ce le citesti. Sau Placebo, […] Citeste mai departe

25 iun.

Brunello sub reflectoare

Recent am organizat o degustare comparativa de Brunello di Motalcino. Meritul meu de aceasta data se opreste la a strange laolalta 10 vinuri din acelasi an si la a invita iubitorii de vin sa le vedem impreuna. Adevaratii performeri au fost altii: La Mama Ateneu si presedinteleFederaţiei Naţionale a Degustătorilor Autorizaţi, fostul presedinte al Organizatiei […] Citeste mai departe

03 apr.

Cotnari Domenii Feteasca Neagra

Domenii e acea Feteasca Neagra care-ti place, pe care o cauti pentru corpul ei dulceag si matasos, pentru senzatiile ample si postgustul foarte lung. Ai ocolit-o atata vreme din cauza prejudecatilor, ba ca-i sora cu Grasa care te dovedea de fiecare data in facultate, ca beai 3 sticle, ba ca-i dintr-o zona rece (dupa ce […] Citeste mai departe

15 feb.

Ondine, by Razvan Macici

Vinul are o structura de invidiat, bazata atat pe corpolenta cat si pe densitate, insa asprimea e doar o iluzie, contracarata de senzatia de fruct copt. Se comporta elegant, ca toate albele din clasa fina a vinului mondial, fara intensitate aromatica, ci doar niste tuse subtile de flori de primavara. Pe partea gustativa senzatiile cresc […] Citeste mai departe

07 ian.

Argentiera Villa Donoratico 2016

Intr-un lineup imaginar cu super-toscane din plan secundar ale marilor case, cam toate in jur de 20E in Romania, cred ca Villa Donoratico ar iesi castigator. Se remarca prin partea aromatica de intensitate medie de o savoare exceptionala, continuata si gustativ, echilibrata de extractivitatea mare si aciditate mediu+. Amplitudine si post-gust de mare vin. Soiuri: […] Citeste mai departe

11 nov.

Rocca Nero di Troia IGT 2017

    Dupa mai multi ani de colindat cele mai mari targuri internationale m-am oprit asupra vinurilor Rocca Vini, producator ce detine mai multe crame, in zonele importante ale Italiei. Avem Chianti, avem si Primitivo. Avem Barolo, avem si Vermentino, Negroamaro, Nero di Troia, Malvasia Nera, Prosecco sau Amarone.     Astazi m-am oprit asupra […] Citeste mai departe

28 oct.

Enira B.V. 2013

    E un vin foarte bun spre si mai sus, insa pacatuieste cu acea impresie de fruct supra-copt ce-l face greoi, chiar dupa un singur pahar, la fel ca surorile sale romance. Totodata restul de zaharuri sus si nota de pruna afumata nu-l incadreaza intre cele mai elevate rosii ale lumii, chiar daca revista […] Citeste mai departe

21 oct.

Lechinta Riesling de Rin

    Poate singurul Riesling de Rin cu tipicitate nemteasca din Romania, acum certificat atat organic cat si Vegan OK – o alta premiera – apare din ce in ce mai des in meniurile acelor doar cateva restaurante ce au ca strategie oferirea unei experiente oeno-culinare diferite, avand si o clientela elevata, dornica de lucruri noi, care […] Citeste mai departe