08 dec.

Batranetea si paharul

 Pun în pahar niște Riesling nemțesc pe lângă care ma învârteam de mai multe zile.

Ma așez confortabil în fotoliu, dau sa iau prima gura și ma umplu de vin pe piept. ‘Mai, mai – tare sete mi-a fost..’ – imi spun.

    Plimb îndelung pe palat cele câteva picături ce imi atinsesera papilele, îmi dau seama ca e nevoie de o cantitate un pic mai mare. Dau sa iau a doua gura, mai serioasa și ma umplu și mai tare de vin pe piept. Cu ochii în Facebook îmi trece prin minte un gand fugar ca îmbătrânim, nu ne mai sincronizam, multitaskingul nu exista.

Când colo, paharul ma tradase, implicat intr-o relatie sado-maso cu unul de acelasi fel, in masina de spalat vase.

    Rieslingul Hochheimer Stielweg, de la Kunstler este un crowd-pleaser in acest moment, fruit-driven, insa se vede finetea si potentialul de crestere, rod al viilor vechi din Rheingau. E tanar, e vioi, va evolua in complexitate si savoare intr-un an sau doi, iar aici nu ma refer deloc la incidenta notelor oxidative. 89p acum pentru Hochheimer Stielweg 2018.

    Preturile maricele si lipsa de cunoastere a publicului roman (daca esti aici probabil ca nu te incadrezi) fac ca acest tip de vin sa fie putin prezent pe piata noastra.  Sa nu uitam insa ca la nivel mondial multa vreme s-a vorbit despre Chardonnay vs Riesling, ca principale soiuri albe indragite. Desi prima experienta oficiala cu Geiben nu poate fi categorisita drept un succes, nu renunt la ideea aducerii prin Vin Magazin in Romania a unui producator de Riesling care sa aiba preturi si calitate pentru toate buzunarele si gusturile.

Poate la vara…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *